heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 18. joulukuuta 2017

Amazing Race Heinola

Heinolan nuorisovaltuuston 7.12. järjestämä Amazing race Heinola oli menestys. Kisaan ilmoittautui yhteensä yhdeksäntoista kahden viiva viiden hengen joukkuetta, jotka jakaantuivat lasten ja aikuisten radoille.

Amazing race Heinola noudatti TV-sarjasta tuttua kaavaa. Kilpailijat kiersivät ympäri Heinolaa pisteeltä toiselle suorittaen erilaisia tehtäviä. Nopeimmin pisteet suorittaneet joukkueet voittivat aikuisten radalla, ja lasten radalla voittajat arvottiin. Aikuisten radalla palkintoina oli lahjakortteja S-ryhmän liikkeisiin, ja lastenradalla arvottiin lahjakortteja keilahalliin.

Koska tapahtuman järjesti Nuorisovaltuusto, kaikki pisteet oli sijoitettu nuorille tärkeisiin tai ajankohtaisiin paikkoihin. Kaikki joukkueet lähtivät Lyseonmäen koululta, jossa heille annettiin yleinen ohjeistus radalle: matkat tuli taittaa jalan, ja mukana tuli kantaa kisapassia, jonne sai uuden tarran suoritettuaan pisteen. Joukkueen saatua passin täyteen tarroja, se sai suunnistaa päätöspisteelle.

Lyseonmäen koululla oli ohjeistuksen aikana kova kuhina.

Aikuisten radalla oli kuusi pistettä ja lasten radalla neljä, sillä lasten radalle osallistuvat tekivät vain osan pisteistä. Pisteet kierrettiin tietyssä järjestyksessä ja joukkueet jaettiin eri aloituspisteille, joilta he lähtivät liikkeelle.

Lyseonmäen koululla etsittiin pihalta kirjaimia, joista tuli muodostaa sana. Sisällä harjoiteltiin ja esitettiin tanssia, joka oli tehty Billy Ray Cyrusin kappaleeseen Achy Breaky Heart. Tanssin suunnitteli Nuorisovaltuuston jäsen.

Kirjastolla etsittiin kirjoista sanoja, jotka muodostivat lauseita, ja Niemelän koululla sanoitettiin ja laulettiin oma laulu. Lukiolla vastailtiin kinkkisiin kysymyksiin nykyajan lukiosta, ja seurakunnan nuortentilalla Arkilla pohdittiin, miten Heinolan tunnuslause ”Pieni kaupunki, iso elämä.” sanotaan muilla kielillä. Skeittihallilla vanhan paloaseman takana puuhailtiin kananmuna-agilityn kanssa, kun kilpailijat kuljettivat kananmunaa skeittilaudan päällä.


Jokaiselta pisteeltä sai kisapassiin tarran sekä vihjeen seuraavalle pisteelle. Vihjeenä oli muun muassa palapelejä, kuvia, sekä tunnuslauseita. Kerättyään kaikki tarrat kilpailijat suunnistivat Pleissille, missä kaikille tarjottiin lämmintä mehua sekä pipareita. 

Team Nuljut nostivat peukkua Amazing racen lopussa

Amazing race oli huikea projekti, ja sitä oli hauska tehdä. Vaikka sitä työstäessä ehti muutama hikipisarakin tulla otsalle ja edellisenä päivänä jännitti, oli tapahtuma muutamia pieniä vastoinkäymisiä lukuun ottamatta onnistunut. Nuorisovaltuusto kiittää kaikkia, jotka olivat osallisina tässä hienossa tapahtumassa, niin ohjaajia, kilpailijoita, kuin tiloja lainanneitakin.

Onnittelut myös kisan voittajille! 

Nuorisovaltuuston loppuhetken valmistelut ennen tapahtumaa.

Kirjoittanut - Aurora Fifield

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti