heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 10. marraskuuta 2017

VIREEN VIREÄ ILTAPÄIVÄ

Virikkeellinen elämä palvelualue kokoontui Nuorisotalo Pleissille torstai iltapäivänä 2.11.2017 tutustumaan uuden palvelualueen työkavereihin.
 
Virikkeellinen elämä palvelualue koostuu kirjasto-, liikunta, museo ja nuorisopalveluista.
 
Hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja kertoi uuden organisaation taustoista ja valotti niin kaupungin strategian, kuin hyvinvointisuunnitelman tavoitteita.


Tämän jälkeen muunnuimme eläimiksi ja etsimme oman laumamme, jonka kanssa loppu iltapäivä vietettiin. Joutsenet, norsut, koirat ja apinat kiersivät eri teemaisia pisteitä, joista kuvia ja pisteen vetäjän kommentit.
 
ILMAPALLOKISA
 
Jännitystä ilmassa. Pallot puhkutaan nopeasti täyteen, mutta miten ne saa rikki ja kuka uskaltaa? Ryhmätyöllä siitä selvitään. Ryhmässä on voimaa. Mielenkiintoista tutustua saman palvelualueen työntekijöihin, työkavereihin. Kaikki ryhmät suoriutuivat tehtävässä hienosti.

Joukkueiden ajat
 
Koirat 0,59
Norsut 1,43
Apinat 2,13
Joutsenet 2,25


IHMISVEISTOS
 
Tehtävämme oli tehdä Virettä kuvaavat ihmisveistokset. Millainen olisi patsas, jonka avulla haluaisimme antaa kaupungistamme vireän kuvan? Miten käsitämme vireen?
 
Ensimmäinen patsas oli kohti unelmia kohottautuva hahmo, jonka ympärillä tanssi vireitä pyörteitä.


Toisella patsaalla haluttiin ilmentää, miten vireys kuuluu kaikenikäisille. Miten saada kaikenikäiset saada potkimaan potkulaudalla eteenpäin.

 
Kolmannesta patsaasta muodostui silta, jossa vireyden lähteet yhdistyvät sillaksi, jota pitkin voi kävellä vireään Heinolaan.

 
Neljännessä patsaassa oli nähtävillä vireyden evoluutio eli epävireisestä ja passiivisesta kehittyy vähitellen itse Vireys.


Keskustelimme kunkin pajan päätteeksi vielä siitä, miten onnistuminen omassa työssä tulee asiakaspalvelutilanteissa. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että asiakkaiden kanssa työskennellessä palaute tulee joko kiitoksina tai asiakkaan eteenpäinmenona muuten elämässään.  Joskus paras palaute tulee pitkän ajan päästä. Jokainen sai ottaa tsemppipalautelapun seinältä ja antaa kannustusta työkaverilleen vielä pajan päätteeksi. ”Olet tosi taitava!” tai muuta sellaista.
 
LISÄHYÖDYN KEHITTÄMINEN
 
Seuraavalla pisteellä mietittiin mitä Virikkeellisen elämän palvelualue voi tuottaa lisähyötyä/iloa kuntalaiselle. Mietinnän lomassa hörpittiin kahvia.

 
VIRE-TAIDE
 
Poistokirjoista askarreltiin yhteistä Vire-taidetta.
 
Eka ryhmä halusi tehdä joulukuusen. Seuraavat jatkoivat tietämättä toisistaan. Muut kolme ryhmää halusivat teokseen Heinolaa ja virettä.
 
Jokainen ryhmä suunnitteli hienosti yhdessä ja teki hyvin tohkeissaan poistokirjataidetta. Siinä vaiheessa he kaikki olivat jo tutustuneet toisiinsa ja tiesivät mikä on kunkin toimipaikka. Ryhmäytyminen oli onnistunut hyvin.
 
Kaikille oli yhteistä kauhistella, että ei kai näitä kirjoja revitä ja leikata! Hyvin on mennyt oppi perille aikanaan.
 
 
Lopuksi pohdittiin, mitä Vireen henkilöstö voisi tehdä yhdessä työhyvinvoinnin ja toisten palvelujen tietoisuuden lisäämiseksi. Sovittiin, että tutustutaan kaikkiin palveluyksiköihin vuorotellen. Alkuvuodesta liikuntapalvelut kutsuvat muut tutustumaan heidän toimintaan coctail-tilaisuuden merkeissä. Tämän jälkeen pallo siirretään toiselle palveluyksikölle.
 
Lisäksi sovittiin, että järjestetään yhteinen tyhy päivä patikoinnin merkeissä keväällä 2018.
 
Jokaiselle palveluyksiköille annettiin Heinola Peli, sekä kaikille jaettiin vielä sulkaheijastin, jotta Vireläiset näkyvät syksyn pimeinä iltoina Heinolan katukuvassa.
 

 
 
Kiitos mukavasta kaksituntisesta.
 
 
Kirjoittanut - Anne Pänkäläinen, Terhi Pietiläinen, Maria Kaikkonen ja Liisa Häyrinen
 
Kuvat - Olli Tiainen
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti