heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

torstai 23. marraskuuta 2017

Lapsi- ja Nuorisoparlamentti 2017


Maanantaina 20.11.2017 Heinolassa kokoontui 9. kerran lapsi- ja nuorisoparlamentti.

Lapsi- ja nuorisoparlamentin puheenjohtajana toimi valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo. Lisäksi parlamenttiin osallistui myös kaupunginjohtajan viransijainen Sinikka Malin ja useita päättäjiä.


Tilaisuudessa Heinolan kaikkien koulujen oppilaskuntien edustajat pääsivät kertomaan kuulumisensa ja toiveensa Heinolan kaupungin päättäjille. Koulut olivat miettineet mikä on Heinolassa hyvin, mitä Heinolassa tulisi kehittää, mikä heidän kouluillaan on hyvin ja mitä heidän kouluillaan tulisi kehittää.

Koulujen mukaan Heinolassa on hyvin muun muassa se, että täällä on paljon metsää sekä hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet. Heinolassa tulisi koulujen näkökulmasta kehittää palveluja à muun muassa vaatekauppoja toivottiin lisää.


Parlamentti ei suinkaan ollut vain pelkkää istumista ja kuuntelemista. Kirkonkylän koulu veti kaikille paikalla olleille letkajenkan ja lastenoikeuksien julistuksen kuvilla väritettynä esitti tänä vuonna Jyrängön koulu.

Tilaisuudessa nuorisovaltuusto teki katsauksen aikaisempien vuosien kehittämiskohteisiin, mitä ne ovat olleet ja miten ne ovat edenneet. Nuorisovaltuusto kertoi myös omat terveisensä sekä esitteli, mikä nuorisovaltuusto on ja ketä siihen kuuluu.

Lopuksi laitettiin suut makeaksi suklaalla, pipareilla ja mehulla!

Kirjoittanut Jenna Halla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti