heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

torstai 26. lokakuuta 2017

Syyslomaleiri 2017


Lähdimme syyslomaleirille Saksalan seikkailukeskukseen maanantaina 23.11. Linja-auto starttasi Pleissin pihasta klo 10 aamulla mukanaan 16 innokasta leiriläistä sekä ohjaajat Virpi, Mirva, Jenna, Hannu ja Olli. Mukaan leirille lähti myös ohjaaja Virpin koirat Niila ja Olli.

Saavuttuamme Saksalaan alkoi huoneisiin majoittautuminen. Huonejaot syntyi helposti, sillä leirillä oli kahdeksan tyttöä ja kahdeksan poikaa. Majoittautumisen jälkeen vuorossa oli lounas sekä infoa leirillä olemisesta.

Lounaan syötyämme lähdimmekin melkein heti ulkoilemaan. Ulkona leikittiin ja pelailtiin erilaisia tutustumisleikkejä, hippaa ja pallopelejä. Noin parin tunnin ulkoilun jälkeen siirryimme sisätiloihin jatkamaan pelailua, ja kohta syötiinkin jo päivällistä.


Syönnin jälkeen osa lapsista halusikin taas ulkoilemaan. Ulkona pelailtiin vuorostaan jalkapalloa ja sulkapalloa. Illan hämärtyessä laitettiin myös sauna lämpiämään ja saunan lämpöä odotellessa leikimme ulkona erittäin jännittävää valopiilosta. Siinä etsijän on tarkoituksena löytää piiloutujat taskulampun avulla ja halutessaan etsijä voi myös yrittää säikytellä piilossa olijoita.


Pienen ulkoilun ja liikunnan jälkeen oli mukava lähteä saunomaan. Tytöt kävivät ensin saunassa ja sen jälkeen pojat. Rohkeimmat saivat halutessaan käydä myös uimassa ja melkein kaikki taisivat käydäkin.

Pientä jännitystä iltaan toi, kun murtohälyttimet lähtivätkin yhtäkkiä käyntiin. Siinä sitten juostiin ympäri Saksalaa repimässä hälyttimiä pois seinästä, kun keskushälyttimeen syötetty koodi ei toiminut. Pienen episodin jälkeen olikin hyvä syödä iltapalaa ja rauhoittua nukkumaan.


Tiistaina herättiin klo 8. Hetki katseltiin lasten kanssa piirrettyjä, jonka jälkeen tarjolla oli aamupalaa. Aamupalan jälkeen oli reilun tunnin verran vapaata aikaa, jonka jälkeen lähdettiin pienelle metsäretkelle. Matkan varrella oli toimintarasti, jossa lasten piti toisiaan auttamalla päästä ”hämähäkin seitti” -esteen läpi. Siitä jatkoimme matkaa laavun kautta näköalapaikalle. Hetken maisemia ihasteltuamme lähdimme takaisin leirikeskukselle, jossa meitä odottikin jo lounas valmiina.

Lounaan jälkeen suuntasimme latoon, jossa lapset saivat pelailla biljardia ja pingistä, sekä suoriutua labyrintista. Ladon jälkeen pelailtiin vielä hetki ulkopelejä.


Seuraavaksi ohjelmassa oli kilpailullinen Aarrejahti. Lapset jaettiin neljän hengen ryhmiin ja he saivat ryhmänä etsiä aarretta. Lapsille annettiin tehtävän alussa vihjekortti, joka ohjasi heidät aina seuraavan vihjeen tai tehtävän luo. Viimeisen vihjeen selvitettyään ryhmä sai valokuvan aarteen olinpaikasta, jonka perusteella heidän piti löytää aarre. Jokaisen ryhmän suorituksesta otettiin aika ja illalla pidettiin palkintojen jako. Kaikki leiriläiset palkittiin.

Aarrejahdin jälkeen päästiinkin taas syömään päivällistä, jonka jälkeen mentiin ulos taas pelailemaan jalkapalloa ja otettiin muutama kierros valopiilosta lasten toiveesta.


Illalla halukkaat saivat vielä käydä saunassa, jonka jälkeen pidettiin karkkikioski ja paljastettiin aarrejahdin tulokset. Loppuillaksi hiljennyttiin leffan pariin ja lapset söivät karkkikioskista ostamiaan karkkeja. Leffan jälkeen olikin aika käydä jo nukkumaan.

Keskiviikkona heräiltiin taas kahdeksan maissa ja syötiin aamupala, jonka jälkeen tehtiin loppusiivous ja pelailtiin vielä viimeiset pelit ja leikit ulkona ja ladossa.Kello 14.00 bussi lähti takaisin kohti Pleissiä, josta vanhemmat hakivat lapset kotiin. Kaiken kaikkiaan leiri onnistui erittäin hyvin.

 
Kirjoitus & Kuvat - Olli Tiainen
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti