heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 29. syyskuuta 2017

Syksy saapui Torpan pihalle

 
22.09.2017. Heinola. Torpan Syysmarkkinat eivät olisi voineet mennä paremmin. Sää suosi,
kävijöitä riitti, tunnelma oli katossa, tuotteet tekivät kauppansa ja mikä tärkeintä, kaikki viihtyivät.

Heinolan nuorten työpaja Torpan kevään Wanhan ajan markkinat ovat saaneet paljon kehuja ja sen kaltaisia tapahtumia oltiin toivottu lisää. Niinpä päätimme tehdä asiakkaiden toiveista totta ja järjestää ensimmäistä kertaa Syysmarkkinat. Markkinoiden eteen oli tehty paljon töitä. Se kannatti, sillä pajalaisten kova uurastus palkittiin runsaslukuisina tulleilla ja tyytyväisenä lähtevillä kävijöillä.

Väkeä tuli yllättävän paljon pienen sateen uhan huomioon ottaen. Onneksi sää pysyi suosiollisena koko illan ajan. Vieraita alkoi tulla jo ennen kuin tapahtuma ehti alkaa. Heitä tuli myös tasaisesti illan aikana. Joskin loppua kohden vieraiden virta alkoi hiipua. Niinpä ehdotankin, että seuraava tapahtuma voisikin alkaa vähän aikaisemmin, kello kahdeksan jälkeen näyttää olevan ihmisille vähän liian myöhään. Myöhäiselle tapahtuma-ajalle oli toki myös syynsä, sillä sen tuoma pimeys toi tapahtumaan oman tunnelmansa. Varsinkin kuin lyhdyt loistivat pimenemässä illassa aina vain loistavammin.

Viimeisen päälle laitettu, syksyn henkeä pursuava piha oli nähtävyys jo itsessään. Lisäksi tapahtuma oli täytetty monenmoisella tekemisellä ja näkemisellä. Mediapajalaiset pitivät näyttelyn itse ottamistaan, syysaiheisista valokuvista. Myös minun kuviani nähtiin näyttelyssä. Puutyöpajojen kunnostamia huonekaluja myynyttä huutokauppaakin voisi pitää kauppatapahtuman lisäksi myös jonkinlaisena kokemuksena.
Markkina-alueen lisäksi myös Torpan vierailijoille avoinna olevat sisätilat näyttivät kiinnostavan kävijöitä, jopa enemmän kuin etukäteen osasimme ennakoida. Sen vuoksi keskityimme lähinnä ulkotiloihin ja jätimme, markkinakiireiden ollessa kesken, ne siivoamatta. Pajalaiset eivät kuitenkaan panneet sitä pahakseen, päinvastoin. Mitä enemmän yleisö haluaa tutustua pajan toimintaan, niin sitä parempi.

Markkinoihin kuului myös paljon syysaiheista ostettavaa kuten lyhtyjä, Juhlan ja Lahjan valmistamia koriste-esineitä, erilaisia leipomuksia, sytykesipsejä, pyttipannua, kuumaa mehua ja nuotiokahvia. Kauppa kävikin, vanhaa ja ehkä hieman kulunutta sanontaa lainatakseni, kuin rajuilma. Jotain kertoo jo sekin, että erään toisen mediapajalaisen kanssa myymiäni porkkanakakkuja jäi päivän lopuksi jäljelle vain yksi.

Pieneksi iloiseksi yllätykseksi myös muutama mediapajalaisten ottama valokuva myytiin. Niitä ei nimittäin varsinaisesti valmistettu myyntituotteiksi, vaan kiinnostus ostoon tuli asiakkaiden puolelta. Muutenkin valokuvat saivat osakseen paljon ihailua.

Ainoastaan syystapahtuman huutokauppa osoittautui pieneksi pettymykseksi, myös huutajien itsensä mielestä. Hekin olisivat halunneet saada jännitystä kilpailemalla huudettavista tuotteista vanhaan kunnon huutokauppatyyliin. Tämä ei suinkaan johtunut myytävistä tuotteista. Ne olivat laatutyötä. Syystä, joka jäänee minulle arvoitukseksi, Ihmiset eivät vain oikein innostuneet huutamaan myytäviä tuotteita. Toki monta tuotetta saatiin myytyä ja iso osa huutajista lähti markkinoilta vieden mukanaan uuden, varsin edullisesti saadun ja laadukkaan hankinnan.


Kaiken kaikkiaan Syystapahtuma onnistui juuri niin hyvin kuin olisimme voineet toivoa ja ehkä jopa paremminkin. Uskon vahvasti, että jotain vastaavaa järjestetään vastaisuudessakin. Mahdollisesti jo ensi jouluna, sillä pajalla on väläytetty idea joulumarkkinoiden järjestämisestä. Torppa pääsee loistamaan viimeistään ensi keväänä, jolloin se pitää joka vuotiset Wanhan ajan markkinansa.

Lisätietoa Torpan tapahtumista tai toiminnasta yleensä voi löytyä muun muassa Heinolan nettisivuilta, facebookista ja mediapajan omasta, upouudesta, Instagram-tilistä.
 
Kirjoittanut - Inka Pelkonen
 Kuvat - Veera Nuorteva
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti