heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

torstai 28. syyskuuta 2017

Nuorisotyötä kouluilla
Heinolan nuorisopaveluilla työskentelee kaksi nuoriso-ohjaaja, jotka nuorisotalotyön lisäksi toimivat noin puolet ajasta kouluilla. Koulun nuorisotyö alkoi Heinolassa jo vuonna 2013, kun Heinolan kaupunki sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä erityisavustusta vuosille 2013 - 2016 koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin. Hankkeen tavoitteena oli muun muassa kodin ja koulun yhteistyön vahvistaminen, koulunuorisotyön kehittäminen, syrjäytymisen ehkäisy ja koulupolun nivelvaiheiden tukeminen. Hanke toimi kaikilla Heinolan kahdeksalla alakoululla ja yhdellä yläkoululla.

Osittain hankkeen ansiosta Heinolan kouluilla työskentelee tänä päivänä alakoulun nuoriso-ohjaaja Mirva Tamper & yläkoulun nuoriso-ohjaaja Jenna Halla. Nuoriso-ohjaajat ovat kouluilla mukana lasten ja nuorten kouluarjessa sekä järjestävät kouluilla perusopetuksen lisäksi muuta mukavaa ja erilaista toimintaa. Koulun nuoriso-ohjaajat toimivat vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa, osallistaen ja rakentaen yhteisöllisyyttä.
Nuorisopalvelut ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä etenkin yläkoulun kanssa. Esimerkiksi 7-leirit, 8-vaellukset, ysien työhaastattelut ja rahakramppi ovat suuren suosion saaneita yhteistyökuvioita, joita tullaan jatkamaan edelleen. Näiden lisäksi yläkoulun nuoriso-ohjaaja on tuonut Lyseomäen koulun arkeen lisää välituntitoimintaa, kuten Piste ja höntsävälkät. Näiden lisäksi yläkoulun toimintaan ovat vakiintuneet erilaiset teemaviikot, valintojen virta, päihdeoppitunnit, höntsäliikunta koulun jälkeen sekä erilaiset ryhmäytymistunnit opettajien toiveiden mukaan.

Alakoulun nuorisotyö alkoi Heinolan kouluilla nuorisopalveluiden toimesta vasta elokuussa 2017. Täten se ei ole vielä kovinkaan paljoa kerennyt vakiintumaan näin muutamassa kuukaudessa. Alakoulujen nuoriso-ohjaaja on kuitenkin pitänyt kouluilla jo erilaisia ryhmäytymistunteja ja –päiviä, viimeisimpänä seikkailupäivä Lusin koululla.
Koulun nuoriso-ohjaajilla on lisäksi vastuu myös Pleissin toiminnasta. Mirva vastaa minipleissistä, joka on suunnattu 3-6-luokkalaisille. Minipleissi on auki tiistaisin kello 13-16 ja torstaisin kello 13-17. Jenna taas vastaa isompien Pleissistä joka on tarkoitettu 13-17-vuotiaille. Isommille Pleissi on auki maanantaisin kello 14-20, tiistaisin kello 16.30-20, keskiviikkoisin kello 14-20, perjantaisin kello 15-22 ja sunnuntaisin kello 16-20.

Kirjoittanut Jenna Halla
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti