heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 3. heinäkuuta 2017

Saksalan yöleiri


 

 

Maanantai:

Tänään saavuttiin Saksalaan. Alkupäivä kului syödessä, majoituksien laitossa, sekä tutustumisleikkien parissa. 

 

Pian huomattiinkin jo ajan kuluneen niin, että oli välipalan aika. Syötiin rauhassa välipalaa, jonka jälkeen vietettiin hetki vapaa-aikaa. Pikkuhiljaa lapsille alkoi kuitenkin tulla tylsää, joten lähdimme koko porukalla uimaan.
 

 
Loppupäivänä pelailtiin ja leikittiin yhdessä, mutta lapset saivat myös välillä touhuta omiaan. Käytössämme on paljon erilaisia liikuntavälineitä, joilla saamme myös keksiä tekemistä. Sulkapallo, frisbeegolf, pomppukepit sekä puujalat olivat tänään suosituimmassa käytössä.

 

Kun päivä alkoi olla illan puolella, siirryttiin taas rantaan. Siellä lapset pääsivät saunaan, sekä halukkaat myös uimaan. Loppuilta vierähti sitten vain iltapalan, leirikioskin sekä lautapelien kanssa. 

 
Tiistai:

Nyt alkoi lapsetkin uskaltaa olemaan omia itseään ja päivä kului entistäkin nopeammin. Päivä alkoi normaalilla rutiinilla, herätys - aamupala - pelailua. 

Lounaan jälkeen jakaannuttiin ryhmiin ja käytiin kolmessa eri pisteessä. Minä kuljin ryhmässä, jossa mentiin ensin kalaan, sitten tekemään pajupillejä ja lopuksi navettaan yläköysiradalle & biljardin ja pingiksen pelailuun. 

Loppuillasta mentiinkin sitten taas saunaan, jossa pojilta sai märkiä haleja sekä paljon säikäyttelyä. Myös Aliaksen parissa vierähti pitkäkin aika.

 
Keskiviikko: 

Tänään olikin päivistä touhukkain. Aamu alkoi leiriolympialaisilla. Kisailtiin esimerkiksi tikanheitossa, älypalapelissä, biisikärpäsessä yms. Lapset kisailivat innokkaasti mukana. 

Tämän jälkeen lähdettiin läheiselle maatilalle vierailulle. Meidät tultiin hakemaan ja päästiin istumaan isoon kärryyn heinäpaaleille. Maatilasta tykättiin hurjasti ja oli mahtavaa päästä sinne tutustumaan. Nähtiin esimerkiksi lehmiä, sonni, kanoja sekä tipun poikasia. Saatiin maistaa tuoretta maitoa ja lähdevettä, istutettiin puita, ja tutkittiin maatilan tiloja, traktoreita ja kasvihuonetta. Mukaan saatiin myös juuri tänään munittuja kananmunia. Kaikista eniten taidettiin kuitenkin tykätä kahdesta pienestä koiranpennusta, jotka kulkivat riehakkaasti mukanamme.

 

 
Myöhemmin pidettiin leiriläisille leirikaste. Leiriläisiltä sidottiin silmät ja syötettiin pahan makuista mössöä (seassa oli vaikka mitä: makaroonia, ketsuppia, sinappia, mausteita, banaania yms.) ja päälle juotettiin mehua, jossa oli suolaa. Tämän jälkeen leiriläiset istuivat mönkijän peräkärryyn ja ajelutettiin heitä pienen matkan verran, edelleen silmät sidottuina. Kun matka päättyi, kasteltiin lapset vesiletkulla. Jokainen suoriutui kasteesta rohkeana ja uskaliaana! 

 

Loppuiltana sitten jaettiin jokaiselle palkinnot leiriolympialaisista ja lähdettiin saunaan & lettujen paistoon.

 
Torstai:

Viimeinen päivä koitti, ja se alkoi rennosti vain yhteisesti jutustellen ja telttoja kasaillen. Kun alettiin vähän piristyä, aloitettiin valokuvasuunnistus. Tässä päivässä ei oikeastaan mitään muuta kummempaa ollut. Yhdessä siivoiltiin, syötiin ja vähän kerettiin pelaillakkin.

 
Meillä oli leirillä mahtava porukka ja viihdyin hyvin leirillä. Paljon keksittiin erilaisia pelejä ja leikkejä, sekä muuta mukavaa yhteistä puuhaa. Myös ruoka oli aina hyvää! Ensimmäinen päivä leirillä pitkästytti ja loppuleiri hieman pelotti, mutta turhaan. Jo toisena päivänä kun porukka alkoi tuntea kunnolla toisensa ja yhteinen tekeminen alkoi sujua, meni aika hurjan nopeasti ja kaikilla oli kivaa. Nyt tuntuu siltä, että leiri loppui ennenkuin edes kerkesi alkaa!


Kirjoittaja Tinja Pelkonen
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti