heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesätyö blogi


Hei!

Olen kesätöissä leiriohjaajana kolme viikkoa. Ensimmäiset kaksi viikkoa työskentelen päiväleireillä ja viimeinen viikko vierähtääkin sitten yöleirin parissa. Nyt aion kertoa teille hieman päivistämme päiväleireillä, jotka ovatkin jo ihan pian ohi, kuin silmänräpäyksessä.

Ensimmäisen viikon vietimme Jyrängössä ja nyt tämän toisen Tommola-talossa. Työajat hieman vaihtelivat, yleensä minulla oli 8.30-14.30 tai 9.30-15.30. Pidin päivässä ruokatauon, sekä kaksi kahvitaukoa. Kanssani oli mahtava työporukka, sekä tietysti ihanat lapset. Ikäluokka lapsilla oli n. 6-8.

Aamu:

Aamut aloitimme lähes aina ulkona, ja vietimme siellä ajan ruokailuun saakka. Maanantaisin ja keskiviikkoisin liikuntapalveluista tuli työntekijöitä vetämään leikkejä ja pelejä lapsille. Oltiin esimerkiksi paljon hippaleikkejä, sekä pihassa toimivaa suunnistusta. Muina päivinä sitten lapset yleensä halusivat puuhailla omia juttujaan aamusta.

Ruokailun jälkeen (klo. 11):

 Ruokailun jälkeen jäätiin aina hetkeksi sisälle. Jyrängössä oli paljon tekemistä, esim. Wii ja tanssimatto, millä lapset tykkäsivät pelailla. Moni tykkäsi myös piirtää, värittää ja askarrella. Täällä Tommola-talossa olemme sitten enemmän jatkaneet värittelyä, leluilla leikkimistä sekä lautapelejä.

Myöhemmin olemme menneet ulos, yleensä leikkimään jotain yhteistä. Ainakin piste, polttopallo ja kymmenen tikkua laudalla ovat olleet todella suosittuja leikkejä. Sateisina päivinä katsoimme sitten elokuvaa.

Tietenkin me oltiin myös paljon salissa. Välillä pidettiin yhdessä kesänuorten kanssa leikkejä (esim. kaupunkisota, hyllypallo, hännänryöstö yms.), mutta välillä lapset saivat myös vain riekkua. Salissa suosituimpia olivat trampoliini, sekä koripalloilu.

Ennen ruokailua myös lähes aina mentiin rauhoittumaan ja kuuntelemaan kirjaa, kun joku työntekijöistä luki kaikille ääneen.

Välipalan jälkeen (klo. 14.00):

Välipalan jälkeen mentiinkin sitten aina takaisin ulos, jos oli hyvä sää. Muuten jatkoimme sisällä pelailua ja salissa leikkimistä. Pyrittiin olemaan paljon ulkona, sillä ilmat olivat hyvät ja siellä riitti aina tekemistä.

Päivät eivät suinkaan olleet koskaan samanlaisia. Onneksi oli lähes aina hyvä sää. Kerkesimme tekemään myös vähän retkiä. Kävimme lasten kanssa Jyrängön Koskensaaren rannassa leikkimässä, nuorisotalo Pleissillä touhuamassa, sekä tutkimassa ja ihastelemassa Tommolan rantoja.

Viihdyn töissäni todella hyvin ja päivät ovat rentoja. Ne myös kuluivat nopeasti. Tekemistä riitti ja lasten kanssa oli kiva touhuta, joten kellon tuijotteleminen jäi ja päivät loppuivat hetkessä. Lapset ovat myös tykänneet paljon meistä kesänuorista ja nyt jo vähän harmittaa, kun työt pian loppuvat. Suosittelen ehdottomasti kyseistä työpaikkaa kaikille, jotka vähääkään viihtyy lasten kanssa.
 
Kirjoittaja Tinja Pelkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti