heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 7. huhtikuuta 2017

Valintojen Virta


Viikolla 14 pidettiin Pleissillä 6- luokkalaisille tapahtuma, jonka tarkoituksena oli valaista nuoria päihteiden käytöstä, sen vaaroista ja samalla herättää keskustelua ja pohdintoja omien valintojen suhteen. Valintojen Virtaa oli järjestämässä Heinolan nuorisopalveluiden lisäksi Heinolan seurakunta, Heinolan terveydenhuolto, Heinolan hammashoitola ja kouluopas- hanke.

Tapahtumaan tultiin luokittain, alustavan puheen jälkeen, luokka jaettiin kolmeen ryhmään, jotka jaoteltiin eri huoneisiin, joissa oli erilaista toimintaa. Aikaa kussakin huoneessa oli 20 minuuttia, jonka jälkeen tuli huoneen vaihto. Huoneet oli nimetty Heinolan tuttujen paikkojen mukaan.

Tähtihovi: Tähtihovi huoneen oli suunnitellut Heinolan suuhygienistit ja heidän pääteemansa oli käsitellä suunhuoltoa, sokerin määriä eri tuotteissa, nuuskaa ja tupakkaa. Huoneessa oli erilaisia kuvia, mitä hampaille ja suulle voi käydä, jos näitä edellä mainittuja tuotteita käyttää liikaa, eikä pidä hampaistaan huolta.

Kylpylän ranta: Heinolan nuorisopalvelut olivat yhdessä kouluopas- hankkeen kanssa suunnitelleet huoneen, jossa pohdiskellen käytiin läpi erilaisia kysymyksiä, jota yläasteelle siirtyminen voi tuoda tullessaan. Esimerkiksi valinnaisaineet, ryhmäpaine ja ennakkokäsitykset.

Rantapuisto: Tässä huoneessa käsiteltiin alkoholia ja huumeita. Huoneen tarkoitus oli saada aikaan hyvää keskustelua ja tuoda myös nuorille faktoja tietoon. Huoneen oli suunnitellut Heinolan terveydenhuolto.

Lopuksi vielä keräännyttiin yhteen ja kysymysten avulla katsottiin oliko huoneista jäänyt ryhmille mieleen tietyt asiat. Palautetta kerättiin helmien avulla: vihreä, keltainen ja punainen = hyvä, tyydyttävä, huono. Omien mietteiden ja palautetta katsellen Valintojen Virta oli hyvä juttu ja sai hyvää palautetta.Kirjoittanut Taija Utriainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti