heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

torstai 2. maaliskuuta 2017

Talvilomaleiri 2017


Lähdimme talvilomaleirille Saksalan seikkailukeskukseen maanantaina 27.2 kello 10.00 nuorisotila Pleissin pihasta. Linja-autoon kapusi 20 iloista ja energistä leiriläistä sekä ohjaajat Jukka, Hannu, Olli & Jenna.

Saavuttuamme Saksalaan oli vuorossa majoittautuminen sekä huoneisiin jakautuminen. Huonejako sujui helposti, sillä tyttöjä ja poikia oli molempia kymmenen. Tämä tarkoitti sitä, että sekä tytöistä että pojista tuli molemmista yksi neljän hengen huoneporukka sekä yksi kuuden hengen huoneporukka. Sänkyjen laiton ja leiriohjeiden antamisen jälkeen oli vuorossa herkullinen lounas.

Lounaan jälkeen emme malttaneet paljoa huilata, vaan suuntasimme suoraan ulkoilemaan. Ulkona leikimme tutustumisleikkejä sekä pelailimme lasten toivepelejä, kuten muun muassa hippaa ja jalkapalloa. Ulkoilimme mukavassa säässä monta tuntia, melkein päivälliseen asti.


Päivällisen jälkeen pelailimme hetken sisällä lauta-ja korttipelejä. Lasten toive oli kuitenkin päästä latoon labyrinttiin, kiipeilemään, sekä pimeään rataan, joten toteutimme toiveen. Moni rohkea uskaltautui temppuilemaan yläköysiradalla ja suunnistamaan alakerran hurjan pelottavan pimeän radan. Osan vielä kiipeillessä ladossa, pelasimme ulkona pimeäpiiloa taskulampuilla.

Ulkoilun ja liikunnan jälkeen saunoimme sisäsaunassa sekä söimme iltapalan. Tämän jälkeen oli aikaa vielä pelailla kavereiden kanssa, sillä hiljaisuus tuli vasta kello 23.30.

Keskiviikko aamuna heräsimme uuteen päivään kello 9. Söimme monipuolisen ja ravitsevan aamiaisen ja suuntasimme reppujemme kanssa kohti järveä. Järvellä pääsimme pilkkimään, pelaamaan jalkapalloa ja leikkimään. Puolen päivän aikaan keittäjä toi meille laskiaistiistaihin kuuluvan lounaan. Mikä voisi maistua paremmalta metsän keskellä kuin hernekeitto & laskiaispulla.


Järjestimme järvellä pilkkimiseen ehdottomasti kuuluvan pilkkikilpailun. Palkinnot lupasimme suurimman ja pienimmän kalan nappaajille. Saimmekin yhteensä neljä ahventa. Suurin kala oli 25,5cm pitkä ja pienin kala 11cm pitkä. Pidimme järvellä myös arvauskilpailun jään paksuudesta. Mittasimme jään ja se oli 34cm paksu, lähimmäksi arvannut lapsi veikkasi 35cm.


Saavuttuamme Saksalaan oli luvassa palkintojen jako. Palkitsimme kaikki pilkkikilpailussa kalan saaneet sekä jään paksuuden lähimmäksi arvanneen. Kaikki voittajat saivat hienot aurinkolasit, sekä lipun peliittojen peliin. Tämän lisäksi suurimman kalan sekä pienimmän kalan saaneet, saivat myös karkkipalkinnot. Palkintojen jaon jälkeen oli vuorossa päivällinen.

Illalla kerkesimme vielä touhuamaan ladossa sekä pelailemaan ulkona ennen kuin menimme rantasaunaan. Rantasaunasta oli mahdollisuus myös halutessaan pulahtaa jäiseen avantoon, hyrr…Saunomisen jälkeen paistoimme lettuja, söimme iltapalaa ja pelailimme pelejä. Ulkoilu painotteisen päivän jäljiltä kaikille tuli illalla hyvin uni.Keskiviikkona heräsimme kello 9 ja söimme aamupalan. Aamupalan jälkeen oli vuorossa siivoamista ja tavaroiden pakkaamista. Lähdimme takaisin kotiin väsyneinä, mutta onnellisina kello 12. Kaiken kaikkiaan aivan mahtava leiri takana, kiitos osallistujille

Kirjoittanut - Jenna Halla, Kuvat - Olli Tiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti