heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 20. maaliskuuta 2017

9-haastattelut


Heinolan nuorisopalvelut järjestivät viikolla 11 Lyseonmäen jokaiselle 9-luokkalaiselle aidolta vaikuttavan työhaastattelu tilanteen.

Haastatteluun valmistautuminen alkoi jo alkuvuodesta, kun 9-luokkalaiset saivat ensimmäiseksi tehtäväkseen hakea töitä itseään kiinnostavasta kesätyöpaikasta. Sopivan paikan löydyttyä nuoret kirjoittivat oppitunnilla hakemuksen sekä CV:n kesätyöpaikkaa varten. Hakemukset lähetettiin Heinolan nuorisopalveluiden luettavaksi.

Viikolla 11 haastattelut alkoivat maanantai aamuna kello 9.00. Haastattelijoina nuorisopalveluilta toimivat Työpaja Torpan ohjaajat, Pleissin ohjaajat sekä etsivät nuorisotyöntekijät. Viikon aikana me ohjaajat saimme olla muun muassa rekrytoijina huvipuistoon, kauppa-alaan, kahvilaan, jäätelönmyyntiin, varastotyöhön, lastenhoitotyöhön, rakennustyöhön ja siivoojantyöhön.

Haastattelut sujuivat kaiken kaikkiaan hyvin. Suurinta osaa nuorista tuntui hieman jännittävän työhaastatteluun saapuminen. Jännitys kertoo mielestäni siitä, että oppilaat ottivat tilanteen vakavasti ja olivat haastatteluissa tosissaan. 

Työhaastattelun oli tarkoitus olla mahdollisimman aito kaikkine kysymyksineen, jotta nuoret saivat hyvän kokemuksen tulevaisuuden varalle. Suurin osa oppilaista ei ollut ikinä käynyt työhaastattelussa, joten haastattelussa nousseet asiat ja vinkit tulivat heille varmasti tarpeeseen.

Jokaisen työhaastattelun jälkeen 9-luokkalaisen kanssa käytiin läpi, miten haastattelu meni ja samalla haastattelija täytti haastateltavasta arviointilomakkeen. Lomake ja palaute haastattelusta käytiin rakentavassa hengessä yhdessä nuoren kanssa läpi. Arviointilomakkeessa arvioitiin muun muassa ulkoista olemusta, haastattelijan kohtaamista, haastateltavan omaa esittelyä, aktiivisuutta, asennetta ja oma-aloitteisuutta.

Jokainen työhaastattelu oli omanlaisensa. On arvokasta, että jokainen nuori oli oma itsensä ja teki haastattelusta juuri oman näköisensä J

Kirjoittanut Jenna Halla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti