heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 16. tammikuuta 2017

Uusi Pleissi

10.12. Kannettiin tavaroita väistötilasta Lampikatu 8:sta Lampikatu 16:sta.  Apuna oli ahkeria Heinola OldTimerin kantomiehiä, joten homma sujui yllättävän kivuttomasti. Seuraava viikko uutta tilaa sisustettiin. Nuoret olivat joulukuun alussa päässeet tutustumaan uuteen tilaan ja heidän kanssaan oli suunniteltu uuden tilan sisustusta. Tämä suunnitelma oli pohjana, kun tavarat etsivät omia paikkojaan.

Viikko vierähti ja jopa verhoja ennätettiin ikkunoihin ommella ja viritellä. Avoimet ovet pidettiin 19.12. Paikalle oli tuolloin kutsuttu myös naapurusto sekä kaikki, joita asia kiinnosti. Kuusi naapuritalojen asukasta kävi tutustumassa tilaan ja heidän kanssaan käytiin jutusteluja naapureiden kesken. Kaikille naapuritalojen asukkaille oli mennyt kirje, jossa jaettiin ohjaajien yhteystiedot ongelma tilanteita varten. Naapurit vaikuttivat suunnitelmiimme mm. pihapiirin liikenteen osalta tyytyväisiltä ja uskon siihen, että rinnakkaiselo sujuu.

Ensimmäisen viikon aikana huonekalut vielä hakivat paikkaansa ja nuoret etsivät omia soppejaan. Kävijöitä ensimmäisen viikon aikana oli n. 30 / ilta. Joulunpyhät huilattiin, mutta joulun välipäivinä tila oli avoinna ti-pe, jopa klo 24 asti. Nuoret pääsivät todella tutustumaan uuteen tilaan.

Mitä uutta uusi isompi tila tuo tullessaa?

Yläkerran pienryhmätila tuo mahdollisuuden erilaisiin teemallisiin iltoihin. Suunniteltu on jo vapaantanssin ryhmää, joka aloittaa tammikuussa toimintansa. Keittiötila antaa mahdollisuuden ruokakursseihin, joista suunniteltu on jo 1.3. järjestettävä Burger kurssi, jonka vetää Kusmiku. Jos ruokakurssi innostaa nuoria, on jatkoa luvassa.

Lampikatu 16 tila jakautuu kahteen eri osaan ja toinen osa on NUORTEN TALO (alle 30 v. palvelut). Nuorten talon puolella työskentelevät etsivät nuorisotyöntekijät sekä nuorisopalvelujohtaja. Nuorten talo on muovautumassa matalan kynnyksellä toimivaksi palvelupisteeksi nuorille, jossa nuori saa tieto- ja neuvontapalveluja. Lisäksi toimintamuotoina ovat mm. etsivä cafe ja pelikerho.

Ensimmäinen talokokous uudessa tilassa pidettiin 12.1. ja silloin kuultiin nuoria kysymyksissä, kuten: Mitä tilassa tulisi vielä muuttaa? Mitä tilassa toivotaan kevään aikana tapahtuvan?  Pidetäänkö tilaa kesällä avoinna? Näihin ja muihin asioihin pystyi vaikuttamaan osallistumalla talokokoukseen.

Uusi vakituinen nuorisotila

Vaikka juuri ollaan asetuttu uuteen tilaan alkaa jo uuden vakituisen nuorisotilan suunnittelutyöt lukion yhteyteen. Tähän suunnittelutyöhön kutsumme kaikkia nuoria mukaan.  Kun tilasta saadaan alustavia suunnitelmia, tuodaan ne nuorten nähtäväksi ja viedään ideoita ja mielipiteitä eteenpäin.


Tila asiat ovat nyt mallillaan, nyt tehdään laadukasta, nuoria kiinnostavaa toimintaa seinien sisälle. 

Kirjoittanut Anne Pänkäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti