heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

keskiviikko 7. joulukuuta 2016

NORDIC GAME PARTY


18.-20.11. järjestettiin Lyseonmäen yläkoululla nuorisopalveluiden ja alan harrastajien toimesta Nordic Game Party –pelitapahtuma. Tarjolla oli koko viikonlopun mittainen tietokonepelaamiseen tarkoitettu LAN-tapahtuma etukäteen paikan varanneille henkilöille, sekä lauantaina järjestettävä kaikille avoin lauta- ja konsolipelitapahtuma. Lauantain tapahtumassa kävijöillä oli mahdollisuus pelailla monimuotoisesti erilaisia pelejä lautapeleistä konsolipeleihin sekä tutustua boffer- eli pehmomiekkailu harrastukseen.Tietokonepelaamista varten järjestetty LAN-tapahtuma haali kokoon reilut 70 osallistujaa. Viikonlopun aikana pelailtiin laajasti erilaisia pelejä sekä viihdyttiin saman henkisten muiden pelaajien seurassa. Kilpailuita järjestettiin muun muassa Pro-pilkistä sekä CS Go:sta.
-Tapahtuma meni tosi hyvin ja monet toivoivat, että tällaisia tapahtumia järjestettäisiin tulevaisuudessa enemmän, ynnää LAN-tapatuman vastaava järjestäjä Ville Ritari.

Lauantain avoimeen pelailutapahtumaan saapui reilut 400 kävijää. Tapahtuman alussa jaettiin 100 ensimmäiselle paikalle saapuvalle Heinolan Pekan Leivän custom-valmistamia Nintendo 8bit. ohjaimen näköisiä munkkeja, jotka saivat osakseen ihastusta ulkonäkönsä lisäksi myös herkullisesta mausta. Suu makeana oli hyvä siirtyä kokemaan pelijuhlan tuntua.

Konsolipelikoneita tapahtumassa oli pelattavana 12 erilaista. Esillä olevat koneet oli valittu aikakausittain, joita tarkastelemalla pystyi hyvin kokemaan pelikoneiden toimintojen sekä grafiikkojen kehittymisen.
-On ollut hauska seurata ihmisten reaktioita virtuaalilasien kautta koettavaan pelimaailmaan, kertoo
Jere Pynnönen, tapahtuman toinen pääjärjestäjä. Virtuaalipelaaminen tulee olemaan alan seuraava suuri askel kohti aina vain elämyksellisempää pelaamista.
Kaikki tapahtumassa olleet pelikoneet olivat Pynnösen omasta henkilökohtaisesta pelikokoelmasta, jota hän on haalinut kokoon jo useamman vuoden.
-On mukavaa mahdollistaa kävijöille tutustuminen pelailuun tällä tavalla. Monet vanhemmat ovat kiitelleet, että pääsivät omien lastensa kanssa kokeilemaan heidän omia lapsuuden parhaita pelejä, toteaa Pynnönen.
kehittymisen 70-luvun koneista tähän päivään. Tapahtumassa kokeiltavana ollut uutuus Playstation 4 VR virtuaalilasit keräsivät testaajia jonoksi asti heti tapahtuman alusta aina tapahtuman loppuun asti.

Pelikonsoleiden lisäksi tapahtumasta löytyi myös Heinola Skeletors- nimisen lautapelailukerhon sekä alan harrastajan ja tapahtuman toisen pääjärjestäjän Kalle Ylösen peleistä koottu vajaan 100 lautapelin pelikirjasto. Kuten konsolipelipuolellakin lautapelejä tarjolla 70-luvulta tähän päivään. Esillä oli myös erikseen paranneltuja lautapelejä, joissa pelien figuurit olivat yksityiskohtaisesti maalattuja ja muutkin osat paranneltuja.
-Mikäli lautapeliä on paranneltu tuo se pelaamiseen ihan erilaisen tuntuman vaikka peli ei pelimekaanisesti muutukaan, kertoo Ylönen. On ollut hienoa huomata, miten paljon lautapelailu on nostanut viime vuosina päätään.
Tapahtuman lautapelikirjaston lainauspisteeltä lainattiin monia kymmeniä pelejä tapahtuman aikana.

Boffer-miekkailua tapahtumassa esitelleet Graalin Hurtat saivat osakseen suuren suosion. Ritarillisiin asuihin sonnistautuneet alan esittelijät opastivat innokkaita taistelun sääntöihin sekä taistelutekniikoihin. Tila mikä kamppailua varten oli varattu, täyttyi päivän aikana useasti innokkaista taistelijoista ja heidän riemukkaista huudoistaan.VALOKUVAT ON OTTANUT JARI LAAKSO JYRÄNKÖLÄN MEDIAPAJALTA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti