heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulutunnelmaa Juhlassa ja Lahjassa


Joulu on jo ovella ja se näkyy myös joulutunnelmaan virittäytyneessä Juhlassa ja Lahjassa. Myymälä on panostanut jouluun toden teolla niin ulkomuotonsa kuin myytävien tuotteidensa osalta.

Joulu on monia asioita. Perhejuhla, Kristuksen syntymäjuhla sekä ilon ja rauhoittumisen aika. Se on myös kauppojen suurin sesonki, mikä on huomattu myös sisustus- ja lahjatuotteita myyvässä Juhla ja Lahja myymälässä, joka kuuluu Heinolan nuorten työpajoihin. Sen kaikki seitsemän työntekijää ovat työskennelleet hikihatussa saadakseen kaiken ajoissa valmiiksi. Nyt asiakkaat pääsevät ihastelemaan tulosta.

Joulun huomaa jo ennen kuin astuu liikkeeseen sisään. Näyteikkuna on somistettu viimeisen päälle hienoksi. En ole yksin mielipiteeni kanssa, sillä näyteikkunaa on kehuttu myös myymälän asiakkaiden toimesta. Kaunis ulkosivu ei syntynyt itsestään, vaan se on vaatinut Juhlan ja Lahjan työntekijöiltä runsaasti työtä.


Somistukset eivät jääneet pelkkään näyteikkunaan, vaan Juhlan ja Lahjan sisäpuolikin on sisustettu näyttämään mahdollisimman jouluisalta. Myymälän työntekijät ovatkin ottavat Kaunein jouluikkuna-kilpailun tosissaan. Väriteemoina tänä vuonna käytettiin valkoista, harmaata ja hopeaa. Punainenkin on päässyt värien joukkoon, vähän pienemmässä määrin vain.

Jouluun panostettiin tuotteiden myös suunnittelu- ja valmistuspuolella. Joulutuotteiden teko aloitettiin jo elokuussa. Työtä oli kuitenkin paljon, joten myymälässä työskentelevien nuorten työpäivään ei juuri tylsää hetkeä mahtunut. Tämä ei kuitenkaan haitannut Juhlan ja Lahjan työntekijöitä pienimmässäkään määrin. Päinvastoin. He pitivät kiirettä pelkästään positiivisena asiana.
Haastattelemani nuoret kehuivat myös myymälän yhteishenkeä, joka oli pääsyy siihen, että kaikki saatiin ajoissa valmiiksi. Erään työntekijän mukaan suunnittelu oli kaikkein hauskinta, sillä sen parissa voi toteuttaa omaa luovuuttaan. Huonoja puolia hän ei keksinyt. Toisin kuin toinen haastateltavista, joka ei pitänyt kiireen takia pakollisista iltavuoroista. Muuten hän kuitenkin sanoi viihtyvänsä.


Panostus on myös tuottanut tulosta, sillä Juhlan ja Lahjan myydyintä tuotetta eli joulukortteja on myyty jo muutamassa päivässä peräti 100 kappaletta. Melkein enemmän kuin myymälän työntekijät ehtivät tehdä. Myymälästä löytyy toki muutakin jouluista, kuten hieno, käsintehty, joulukalenteri sekä joukko erilaisia joulukoristeita.

Myymälän tuotteet pääsevät parrasvaloihin WPK-talolla, 17. joulukuuta, järjestettävässä Wanhan ajan joulussa. Käykää ihmeessä paikan päällä katsomassa.  Juhlan ja Lahjan joulu on ehtinyt herättää kiinnostusta Heinolan ulkopuolellakin. Esimerkiksi ryhmä helsinkiläisiä naisia tulee Heinolaan joka vuosi pelkästään myymälän joulun takia.


Juhlan ja lahjan jouluikkunat ovat olleet menestyksiä joka vuosi. Sen näyteikkuna voitti viime vuonna Kaunein jouluikkunakilpailun. Tämä vuosi tuskin tekee poikkeusta.


Juhlan ja lahjan osoite on Kirkkokatu 9, 18100 Heinola. Tervetuloa tutustumaan sen jouluun ja mahdollisesti tekemään hyviä jouluostoksia!

Kirjoittanut Inka Pelkonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti