heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 4. marraskuuta 2016

Syyslomaleiri Saksalan Seikkailukeskuksessa 26.-28.10.2016


Lähdimme leirille yhteisellä linja-autokuljetuksella ke klo 12 Pleissin pihasta. Mukaan lähti 18 pirteää leiriläistä ja 4 ohjaajaa: Virpi, Stidi, Pete ja Hannu.

Saavuttuamme Saksalaan ekaksi majoituttiin sisätiloihin joka olikin tälläkertaa helppoa koska oli valmiita kaveriporukoita jotka menivät samoihin huoneisiin. Seuraavaksi oli infon vuoro, jossa kerrottiin kaikki olennainen tieto Saksalasta ja lisäksi jaettiin leiriläisistä kahden hengen ryhmiä jotka kukin aina vuorollaan auttoivat ruokailujen järjestelyissä.

Maa oli jo satanut valkoiseksi ensilumesta kun teimme kävelyretken laavuille, ”hämähäkinseitille” ja näköalapaikalle. Loppupäivä ekasta leiripäivästä sujuikin sitten navetan vintillä pelaillessa. Ennenkuin menimme sisätiloihin, piti vielä etsiä Hannu ja Stidi ulkoa piilosta leirialueelta pimeässä taskulamppujen avulla.

Torstai-aamun valjettua alkoi lumi sulamaan ja sää muuttui päivän aikana vesisateiseksi, mutta sade ei meidän menoa haitannut. Leiriläiset saivat suunnitella 2:n hengen ryhmissä leiriolympialaislajeja jotka sitten toteutettaisiin iltapäivällä. Seuraavaksi mentiin navetan yläkertaan taas pelaamaan ja samalla käytiin alakerran ”hämäräradalla” pelkäilemässä pienillä ryhmillä. Tästä saikin kuulla monenlaisia versioita mitä siellä oli tapahtunut…hauskaa oli.

Leiriolympialaisissa oli monenlaisia kivoja lajeja lasten suunnittelemina ja kisat käytiin yksilölajeina. Rantasaunan jälkeen katsottiin vielä leffa videotykillä ja paistettiin makkaraa.


Perjantain kotiinlähtöpäivänä julkistettiin vielä olympialaisten tulokset ja palkittiin osallistujat. Pakattiin tavarat ja siivottiin. Tämän jälkeen oltiinkin jo valmiina palaamaan takaisin kaupunkiin vähän väsyneinä mutta onnellisina kivasta leiristä. Syysleirillä oli tosi yhtenäinen ja toisistaan välittävä leiriporukka jota eivät syyssäiden vaihtelut haitanneet.

Kirjoitti - Hannu Kivioja, Kuvat - Virpi Rae

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti