heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 18. marraskuuta 2016

Lapsi- ja nuorisoparlamentti 18.11.


Tänään lapsi- ja nuorisoparlamentissa kuultiin lasten ja nuorten ääni siitä mikä on Heinolassa hyvin ja missä olisi kehitettävää. Jokainen koulu sai esittää omat kehittämistoiveensa koskien omaa kouluaan ja Heinolaa ylipäätänsä.

Parlamentti alkoi kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Juuso Seppälän avauksella, jossa hän kertoi paikallaolijoille, mitä yleensä valtuustosalissa tapahtuu ja toivotti yhdessä kaupunginjohtaja Juuso Teittisen ja nuorisopalvelujohtaja Anne Pänkäläisen kanssa saapuneet tervetulleiksi.

Avauksen jälkeen vuorossa oli Jyrängön koulun oppilaiden suunnittelema toimintatuokio, jossa ensiksi piti marssia paikoilleen ja sitten kankaalle ilmestyi sanoja ja piti mennä kyykkyyn kun sana oli kirjoitettu väärinpäin. Sen jälkeen kaikki sanat oli väärinpäin, mutta piti hypätä, jos urheilijan nimi tuli.
 
Seuraavaksi Jyrängön koulun kaksi oppilasta luki lasten oikeuksien julistuksen ja esitti lasten oikeudet luovalla tavalla.

Tämän jälkeen nuorisovaltuusto esittäytyi ja kävivät läpi aiempien vuosien aloitteet ja saavutukset.

Sitten pääsivät jokainen koulu kerrallaan esittämään omat näkemyksenä ja toiveensa. Tässä oltiin kirjattu monia hyviä yksittäisiä huomioita Heinolan turvallisuudesta, rauhallisuudesta ja monia naurattanut kommentti erään Vierumäen koulun oppilaan suusta: ”Opettajat on mitä ne on.. eli maailman parhaita.”

Kehittämiskohteitakin löytyi ja monia esimerkiksi puhututti koulujen homeongelmat. Tämän lisäksi toivottiin harrastustiloja lisää, liikuntatiloja ja välineitä sekä sisälle, että ulos.


Jussi Teittisen päätössanojen jälkeen siirryttiin mehu- ja kahvitarjoilujen kimppuun.


Kirjoittanut Emma Anttonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti