heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 2. syyskuuta 2016

Kesän seikkailuleirit 2016

Heinolan nuorisopalvelut järjestivät tänä kesänä kolme seikkailuleiriä Saksalan seikkailukeskuksessa. Tässä blogi- kirjoituksessa keskitytään kolmanteen ja viimeisimpänä (8.-11.8.) pidettyyn leiriin.

Elokuussa pidetty kesän viimeinen seikkailuleiri oli suunnattu 5.-7. -luokkalaisille nuorille. Vaikka leirille ei osallistunut kuin seitsemän nuorta, niin tekeminen siellä ei kyllä tuntunut loppuvan. Leirillä vallitsi muutenkin hämmästyttävän rento ja kotoisa tunnelma. En tiedä johtuiko se sitten leirin vähäisestä osallistujamäärästä vai nuorten positiivisesta asenteesta. Ehkä vähän molemmista.

Maanantaina puoliltapäivin saavuttiin Saksalan seikkailukeskukseen. Ensimmäinen päivä vierähti majoittuessa, vapaa-ajan vietossa, sekä paikkoihin ja ihmisiin tutustuessa. Nuorten suuressa suosiossa oli jalkapallon pelaaminen ja sitä pelattiinkin aina vapaa-ajalla läpi koko viikon.

Tiistaina herätys kello kahdeksan, aamupalalta lipunnostoon ja valmistautuminen päivän metsäretkeen saattoi alkaa. Ensin saavuttiin naruista tehdylle esteradalle, josta nuorten oli selviydyttävä maaliin käsi kädessä osumatta naruihin yli seitsemää kertaa. Ensimmäinen yritys ei aivan onnistunut, mutta pienen ryhmäpalaverin ja suunnittelun jälkeen nuoret läpäisivät esteradan helposti. Hetken kuluttua saavuttiinkin jo rantaan missä odotti lautta, jolla nuorten oli tarkoitus päästä järven yli.

Järven ylityksen, rantautumisen ja pienen patikka retken jälkeen saavuimme jyrkän kallionkielekkeelle, josta nuoret saivat laskeutua köysien ja valjaiden avulla alas. Varusteiden käyttöä tietenkin harjoiteltiin jo ennen retkelle lähtemistä. Laskeutuminen sujui kaikkien osalta hyvin ja nuorilla riitti vielä energiaa paluumatkallekin. Loppuiltakin meni mukavasti pelaillessa pihapelejä, uidessa ja saunoessa.

Keskiviikkona aamupalan jälkeen alkoi nuorten olympiakilpailut. Nuoret valitsivat parinsa ja jokainen pari sai keksiä itse yhden lajin, jossa sitten kilpailtiin vastakkain.

Pienen olympiamittelön jälkeen olikin aika lähteä melontaretkelle. Pari tuntia kestänyt melontareissu suoritettiin kanooteilla pareittain. Loppuilta meni pelaillessa, saunoessa, sekä olympialaisten lopputulosten tarkastamisessa. Ohjaajien illalla järjestämä ”kammokuja” navetan kellarissa sai myös kovan suosion nuorilta.

                                                                             
Torstaina eli lähtö päivänä pelailtiin vielä viimeiset pihapelit ja alettiin pakkailla kamoja kasaan. Kaiken kaikkiaan leiri oli hyvin onnistunut ja tuntui, että kaikille jäi siitä hyvä fiilis. Niin nuorille, kuin ohjaajillekin.
                                                                                                                                     kirjoitti Olli Tiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti