heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

tiistai 6. syyskuuta 2016

Hobby messut 2016

Yhdeksännet Hobby messut vietettiin Heinolan lukiolla 4.9. klo 12-17 välisenä aikana.
Hobby16 messuilla oli huikea kattaus Heinolaisia yhdistyksiä esittelemässä toimintaa niin sisällä, kuin ulkona.  Messujärjestäjät toivoivat messuosastoille toiminnallisuutta ja yhdistykset olivatkin haasteeseen tarttuneet. Messut avasi puolen päivän aikaan nuvan edustaja Varpu Lietzen puheellaan (puhe liitteenä).

Salissa pääsi testaamaan reaktiotaan reaktiopelissä (Nuva ja selkäyhdistys), kokeilemaan curlingia ( Invalidit ja Jyränkölä), kokeilemaan korinheittotaitoa Heinolan NMKY: n pisteellä, laukaisemaan niin kiekkoja, kun sählypalloja ( SH Heinola ja Heinolan kiekko). Puhallustikka oli myös suosittua (Heinolan seudun invalidit). Perinteistä tikkaa pääsi heittämään ulkona, Heinolan tikkakerhon pisteellä. Uutuutena oli messuille pyydetty tubettajia esittelemään toimintaansa. Nuoret löysivätkin askeleensa tubettajien luo. Ulos oli viritetty myös mahdollisuus korikiipeilyyn. Ruokaa pääsi valmistamaan itse letun- ja tikkupullan paistopisteillä (kaikki Heinolan partiolippukunnat ja Heinolan latu).
Auditoriossa nähtiin yhdistyksen taitoja erilaisten esityksien muodossa. Auditoriossa esiintyivät Heinolan Seudun Nuori tanssin tanssijat, Heinolan voimisteluseuran voimistelijat, Musiikkiopiston soittajat, Nuokun sirkuksen sirkustaiteilijat, Heinolan taitoluistelijoiden luistelijat sekä Tanssikerhon tanssijat.

Yleisö pääsi myös osallistumaan Lavis näytetuntiin niin salissa, kun ulkona sekä nauttimaan koirien agility näytöksestä.
Päivän juontajana toimi Vihtori Koskinen, joka jututti eri järjestöjen edustajia ja kehotti useaan otteeseen yleisöä etsimään itselleen mielekäs harrastus, johon messupäivänä oli oiva mahdollisuus.
Päivän aikana pääsi osallistumaan arvontaan, jonka palkintona arvottiin Jopo. Jopon voitti Ilona Nissinen. Ensimmäistä kertaa yleisö pääsi myös ehdottamaan parasta messuosastoa. Tuon kisan voittajaksi selviytyi Heinola NMKY.
Messujen järjestelyistä vastasi kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelut.
Kaikin puolin päivä oli huikea, siitä todisteena messukuvat.
Varpun puheen löydät tästä.









kirjoitti Anne Pänkäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti