heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 15. elokuuta 2016

Kesän koiraleirit 2016

 


Alla on yhden ohjaajana toimineeen kesänuoremme päivitys koiraleirien tapahtumista, mutta voit myös lukea erään leiriläisen tuntemuksista hänen omasta blogistaan klikkaamalla tästä.

Heinolan nuorisopalvelut järjestivät 1.-5.8. välisenä aikana kaksi koiraleiriä Saksalan seikkailukeskuksessa. Leireillä nautittiin leppoisasta leirielosta ja rennosta yhdessäolosta loppukesän lämmössä, nelijalkaisten seurassa sekä tutustuttiin erilaisiin koiraharrastuslajeihin ja saatiin ideoita oman koiran kanssa tekemiseen.

  

Alkuviikon nuoremmille suunnatulla leirillä oli viisi nuorta koirineen ja loppuviikon kokeneemmille 6.-9. luokkalaisille suunnatulle leirille mukaan liittyi kuusi nuorta koirineen. 
Koiraleirillä oli paljon erilaista ohjelmaa koirien kanssa, kuten agilitya, hakua, lenkkeilyä ja rallytokoa. Käytiin läpi myös perusasioita palkkauksesta ja kieltämisestä sekä käskyjä, kuten istumista, maahan menoa ja luokse tulemista.

  


Leirin ohjelmassa oli myös monipuolisesti tekemistä pelkille nuorille sekä vapaa-aikaa, jota pystyi viettämään kavereiden ja koirien kanssa. Nuorille järjestettyyn ohjelmaan kuului esimerkiksi tutustumista ja nimileikkejä, kodassa nuotion äärellä yhdessäoloa ja ruokailua, uimista sekä erilaisia leikkejä ja pelejä. Leirin muutaman sateet siirtivät meidät välillä sisätiloihin, mutta siitä huolimatta suunnitellut ohjelmat saatiin toteutettua.    


Toisella leirillä vierailulla kävi hammaskoira Orvokki, joka opasti koirien hampaiden hoidosta.  Nuoret ja koirat viihtyivät hyvin leirillä, leiriläisten saaden itsekin olla mukana ohjelman suunnittelussa. Yleisesti koko leirin läpi oli rento tunnelma ja kaikki oppivat uusia asioita.kirjoitti Joanna Ahola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti