heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 30. toukokuuta 2016

SoundX 2016


Seudullinen nuorten bändikatselmus SoundX on järjestetty jo yhdeksänä vuotena peräkkäin. Sitä ovat olleet järjestämässä yhteistyössä Lahden, Heinolan, Orimattilan, Hollolan ja Asikkalan nuorisopalvelut eli edellä mainittujen kuntien nuorisotyöntekijät Päijät-Hämeestä. Itselläni on ollut kunnia toimia näissä tapahtumissa Heinolan edustajana järjestelemässä sekä olla milloin missäkin rooleissa karsinnoissa ja finaaleissa. Yleensä ”satgemanagerina” yms.

Tapahtumaa on mainostettu laajasti eri tahoilla, missä oletettavasti nuoret bändiläiset liikkuvat. Säännöt ja ilmoittautuminen löytyivät netistä, ja niin on järjestetty karsintoja mm. täällä Heinolassa. Varsinaiseen finaaliin bändejä on saanut osallistua 2 kpl/paikkakunta. Finaalin voittajat ovat saaneet palkinnoiksi lisäkeikkoja, lahjakortteja musiikkiliikkeisiin tai studioaikaa bändille mikrofonin muotoisen kiertopalkinnon lisäksi. SoundX—finaali järjestettiin myös kerran Heinolassa edellisvuoden heinolalaisen SOUND ORIGIA –bändin voiton johdosta – finaalitapahtuma näes siirtyy aina sinne paikkakunnalle joka saa voiton.

Vuoden 2016 bändikatselmus pidettiin Lahden 8-salilla lauantaina 14.5. Katselmukseen osallistui tällä kertaa vain 3 bändiä ja kaikki pääsivät suoraan finaaliin ilman karsintoja. Mukana olivat: ROFKUS Asikkalasta, KESÄYÖN UNELMA Lahdesta ja DON JOSE’S FUSION MACHINE Lahdesta. Tuomareilla olikin haasteellinen tehtävä löytää voittaja, koska bändit olivat tyylisuunnaltaan hyvin erilaisia. Oli rap-musaa, fuusio-instrumentaalia ja tämän päivän hittimusaa.

Rofkus
Kesäyön unelma
Don Jose's Fusion Machine
Tuomaristo, johon kuului muun muassa oma Etsivän nuorisotyömme Arttu Leskinen, selvisi urakastaan ja voittajaksi valittiin DON JOSÉ’S FUSION MACHINE. Pojat soittivat fuusio-musaa tosi taidokkaalla otteella. Mieleen jäi myös KESÄYÖN UNELMA pehmeällä tyylillään ja varsinkin 11-vuotiaan rumpali Timo Kokkosen soittotyyli miellytti ja palveli bändiä. 
Sokerina pohjalla ROFKUS, joka näytti kehitystä viime vuodesta sanoituksien osalta ja joka räppäsi nostattaen tunnelmaa.

     
Tuomariston lisäksi me työntekijät annoimme erityismaininnat bändeille tunnelman nostattamisesta sekä energisestä ja ammattimaisesta otteesta.

Toivottavasti saamme vuonna 2017 tarpeeksi hakijoita järjestääksemme SoundX:n, sillä silloin tulee kymmenen vuotta täyteen tapahtuman järjestämistä.


kirjoitti Hannu Kivioja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti