heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 1. huhtikuuta 2016

Nuorten Taide


Kun Työpaja Torpan vastuuohjaaja Paula tuli ehdottamaan, että tekisimme taidenäyttelyn, olimme ensin hieman vastahakoisia, koska kukaan meistä ei ollut omasta mielestään taiteellinen ihminen. Mutta sitten ajattelimme, että tämä voisi sittenkin olla ihan hauska työprojekti.

Aluksi oman idean keksiminen oli monelle yllättävän vaikeaa. Kun jokainen löysi oman taiteenlajinsa, niin töiden teko rupesi maittamaan kaikille. Taiteen lajeja olivat unimaailma, out of place -kuvamanipulointi, posterointimaalaus, Time lapse, HDR, macro ja piirustus. Oman taiteen luominen oli yllättävän hauskaa, mutta siinä oli omat haasteensa, koska haimme täydellisyyttä. Lopuksi meinasi tulla hieman kiire töiden valmiiksi saamisen kanssa. Avauspäivänä oli vielä hieman kiire ripustaa loput teokset seinille, mutta ehdimme onneksi saamaan kaiken hyvissä ajoin valmiiksi. Avajaisissa oli noin kaksikymmentä ihmistä. Hauskan alkupuheen jälkeen tarjolla oli korvapuusteja ja cocktailtikkuja.
Taidenäyttelyn vahtivuoroissa oli rauhallista ja ne olivat mukavaa vaihtelua torpan normaaleihin työtehtäviin. Kolme viikkoa meni yllättävän nopeasti. Kävijöitä riitti joka päivälle ja näyttelyn lopullinen kävijämäärä oli 137 henkilöä. Tämä oli enemmän kuin osasimme edes odottaa. Näyttelyn jälkeen olimme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen ja kävijöitäkin näytti oikeasti kiinnostavan nuorten taide. Saimme paljon kiitosta näyttelyä katsomaan tulleilta ihmisiltä. Näyttelyä olisi voinut mielestäni mainostaa enemmänkin. Kävijöitä olisi saattanut tulla paikalle vielä enemmän, jos olisimme maininneet selkeämmin näyttelyn olevan ilmainen. Näyttelyn loputtua olimme huojentuneita koska näyttely oli viimein ohi ja menestyksekäs.

kirjoitti Aki Heiskanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti