heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Heinolan bänditoimintaAikaisemmin Heinola tunnettiin nuorison keskuudessa kaupunkina, jossa bänditoiminta oli vilkasta. Nuorisotyöllä oli hallussaan runsaasti tiloja, joissa bändit pystyivät treenaamaan yhteissoittoa vapaasti omassa rauhassa; meillä oli jopa kaksi erillistä taloa jossa treenattiin: Rullan tilat Tommolan kaupunginosassa ja Sahan tilat Kirkonkylässä. Kaikki tilat olivat varattavissa jonotusperiaatteella ja uudet halukkaat kokoonpanot pääsivät musisoimaan tiloihin. Tilanne herätti jopa hieman kateutta ulkopaikkakuntalaisissa nuorissa soittajissa… että ”onpa teillä asiat hyvin kun saa vapaasti treenata seitsemänä päivänä viikossa melkein milloin itselle sopii”.

Nuorisokeskus Pleissillä järjestimme suuren määrän bändikeikkoja, joukossa oli valtakunnallisestikin tunnettuja bändejä. Lisäksi järjestimme bänditapahtumia aloitteleville ja vähän enemmän bändikokemustakin omaaville bändeille menneinä vuosina, kuten Kylpylärock, Itä-Häme Band Challenge, SoundX, erilaisia bändileirejä ja rumpupajoja.

Nyt molemmat bänditilat ovat saaneet purkutuomion. Rulla tyhjennettiin vuoden 2014 loppuun ja Saha vuoden 2015 lopussa. Valtakunnallisesti tunnetulla Heinolan bändillämme Apulannalla oli myös treenikämppä Sahalla. Yhtye purki puitteita aina sisäseiniä myöten ja vei ne Lahteen tulevaan museoonsa koottavaksi.

Tällä hetkellä ei Heinolan bändeillä ole minkäänlaisia treenitiloja. Muutama bändi olisi vielä ollut halukas jatkamaan toimintaa tiloista poismuuton yhteydessä.

Olemme muutenkin joutuneet hakemaan uusia nuorisotiloja ja olemme tässä yhteydessä etsineet sellaisia tiloja joissa voisi olla esim. yksi varausperiaatteella toimiva yhteinen soittotila.

Ylipäätään bändiharrastustoiminta elää tällä hetkellä jonkinlaisessa aallonpohjassa ja ajat ovat muuttuneet: musiikkia tehdään kotona erilaisilla laitteilla ja sovelluksilla enemmänkin omaksi iloksi. Tämän saman olen kuullut kolleegoilta Päijät-Hämeen seudulla järjestäessämme seudullista SoundX-bänditapahtumaa.

Mutta silti toivo elää bändiharrastustoiminnan suhteen. Järjestämme 8.-10.6. klo 14-18 bändiklinikan 10-15-vuotiaille Pleissillä (Lampikatu 8), jossa voi saada ohjausta ja tuntumaa kitaran-, basson- ja rumpujensoittoon. Osallistua tähän voi tulemalla paikan päälle tai ilmoittautumalla etukäteen allekirjoittaneelle.

Lisäksi bänditila-asioissa nuorisopalvelut toivoo yhteydenottoja. Yritetään yhdessä ratkaista mahdollinen bänditilatarve.


kirjoitti Hannu Kivioja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti