heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tossupalloa lumessa ja auringossa


Heinolan kaupungin työpajojen perinteinen tossupalloturnaus järjestettiin neljättä kertaa helmikuun lopulla. Pajan eri osastot kilpailivat toisiaan vastaan jääpalloa muistuttavassa pelissä, ja tiukan finaalin päätteeksi voittajaksi selviytyi Starttipaja.
Kolme tuntia kestäneen turnauksen aikana nähtiin monenlaista säätä. Kova lumipyry vaihtui auringonpaisteeseen pariin kertaan ja välillä sääilmiöt tekivät otteluoloista epätasaiset. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut merkittävästi pelaajien mielialaan ja suoritukseen, vitsit ja kannustushuudot lensivät säässä kuin säässä.

Pajalaiset olivat hyvin mukana pelissä ja tunnelma oli rento. Oma oloni oli myös luonteva pelatessa: turnajaisten edetessä minulle oli helpompaa olla mukana ryhmässä, kommunikoida joukkuetovereideni kanssa ja toimia aggressiivisemmin pelissä. Tämä ei aiemmin ole ollut minulle näin helppoa joukkuepeleissä, mutta toisaalta ryhmätyöskentelyä on ehtinyt opetella sitten peruskoulu- ja lukioaikojen.
Pelaaminen oli yllättävän mukavaa, mikä johtui kannustavasta ilmapiiristä ja epäonnistumisen pelon puutteesta. Minun tulee harvemmin harrastettua liikuntaa ryhmässä ja muiden läsnäolo ja pelitilanteen tuoma kilpaileminen tekevät liikkumisesta mielekkäämpää. Tossupalloturnauksessa ajatukset itsensä ylittämisestä ja tavoitteeseen pyrkimisestä olivat innostavia, mutta eivät menneet liian vakaviksi.

Finaaliin päässeet joukkueet ja erityismaininnan saanut pelaaja palkittiin. Itse sain eniten turnauksesta ymmärtäessäni, että oikealla asenteella liikunnasta saa aina mielekkään haasteen ja että aktiivinen osallistuminen tekee tiimityöstä paljon mukavampaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti