heinolannuoret.blogspot on tarkoitettu tilaksi, jossa nuorille voidaan välittää tietoa turvallisesti. Täällä on vapaata jakaa mielipiteitään, kunhan se sallii monenpuolisen keskustelun. Kiusaamista tai vähättelyä ei sallita. Kritiikin tulee olla perusteltua ja rakentavaa. Tervetuloa kirjoittamaan!

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Talvileiri 2016 Saksalan seikkailukeskuksessa

…kas, kummaa virkkoi hiiri…ja Saksalassa tapahtui jotain??

Lähtöpäivä maanantai
Maanantaiaamu valkeni ihanan auringon paisteella. Lähtö oli klo 10 ja hieman suruissamme totesimme että leirille lähtijöitä ei ollut monia, mutta emme kuitenkaan lannistuneet. Bussi lähti kohti Saksalaa ja päästyämme perille aloimme suoraan majoittautumaan ja laittamaan lounasta.  Ensin kylläkin kävimme pelisäännöt selviksi ja aloitimme leikin nimeltä ” Salainen ystävä” jotka pätivät koko leirin ajan.
Lounaan jälkeen lähdimme ulkoilemaan. Ensimmäiseksi pelasimme joukkuepeliä nimeltä ”Larvapallo”. Jokainen askarteli itselleen mailan sanomalehdistä ja teipistä. Peli oli hieman raskasta ja tunteetkin hieman kuumenivat mutta onneksi kaikilla oli kuitenkin hauskaa ja hyvä mieli.
Pelin jälkeen hieman heittelimme vielä frispiitä ultimaten merkeissä ja tämän jälkeen halukkaat jäivät vielä heittelemään frisbeetä frisbee-golf -radan yhteydessä.


Hengailua ja päivällinen. Rentoa menoa ja samalla kävimme yhdessä pistämässä saunan tulille ja saunavedet valmiiksi. Illalla saunottiin, hengailtiin ja pelailtiin pelejä yhdessä rennolla meiningillä.  Lettujen merkeissä kerroimme hyviä juttuja ja naurua oli paljon keskuudessamme.

Tiistai
Tiistaina aamusta aamupalan jälkeen teimme kaikki itsellemme eväät ja pakkasimme tavarat kohti tuntematonta. Kartan lukijoiden johdosta lähdimme suunnistamaan järven yli vuorelle josta oli tarkoitus laskeutua. Päästyämme rankan vaelluksen jälkeen perille määränpäähän, aloimme tehdä leiriä ja nuotiota jossa paistaa makkaraa. Makkarat mahassa jokainen pääsi halutessaan pari kertaa laskeutumaan 10-metristä rinnettä alas.


Tarvottuamme takaisin Saksalaan otimme hieman leipiä ja söimme päivällistä. Kunhan kaikki olivat rankan reissun jälkeen palautuneet, aloitimme pienen kisailun sisällä. Jokainen oli pareittain keksinyt pienen kisan, joita sitten yhteisvoimin mittailtiin mestaruuksista.
Tällä välin ulos olikin tullut jo pimeä, joten päätimme lähteä leikkimään hieman pimeä piilosta. Sehän olikin oikein mukavaa ja kaikki innostuivat oikein kunnolla, eikä enää pimeä pelottanutkaan, vaikka kummitusjuttuja oltiinkin kerrottu viime iltana.
Iltaulkoilun jälkeen pääsimmekin jo lämpimään saunaan ja sen jälkeen tekemään omanlaisen lämpimän voileivän iltapalaksi. Iltapalan jälkeen yleistä hengailua ja hauskan pitoa. Ennen nukkumaanmenoa päätimme vielä sisällä pimeässä pelata yhdessä naattapalloa.

Keskiviikko
Viimeinen aamu koitti ihanan auringon paisteessa. Aamun aikana tapahtuikin kummia. Kaikki ohjaajat olivat kadonneet! Nuorten tehtävänä oli vihjeiden avulla löytää ohjaajat Saksalan alueelta. Ohjaajat tarpoivat metsän kautta (jossa oli lantioon asti lunta) navetan ylisille, josta nuoret hetken etsimisen jälkeen löysivätkin heidät. Labyrinttiä kokeiltiin ja ennen takaisin sisälle menoa jokainen etsi itselleen esineen, jolle heidän piti keksiä uusi käyttötarkoitus.
Ennen lähtöä vielä siivoukset ja mahat täyteen ruokaa.
Kaikilla oli niin mukavaa ja naurua raikasi koko kolme päivää pitkin Saksalaa. Kesää odotellessa….

..ja tuo kumma hiiri jatkoi matkaa, hmm….kirjoitti Taija Utriainen

2 kommenttia:

  1. Kesän leirit tulossa esittelyyn tällä viikolla. Bongaa omasi ja ilmoittaudu mukaan menoon sähköisellä lomakkeella.

    VastaaPoista
  2. Seikkailuleiri 007 15.-17.4. yhteistyössä Salpauksen kanssa, vielä ehdit mukaan! Käy tsekkaamassa nettisivuilla tai facesta.

    VastaaPoista